Om Oss

Hvem er vi

Vi er fem øl interesserte Kristiansandere som følte at nå er det på høy tid at også Agder fylkene får en dedikert, patriotisk blogg for lokalt øl, bryggerier og puber. Vår øl erfaring er bedre enn vår erfaring med blogging, så vi vet ikke helt hvilken retning dette kommer til å ta, men ambisjonen er i første omgang å få presentert våre lokale bryggerier i tur og orden. Samtidig ønsker vi å være en lokal nyhetsformidler for det som skjer hos bryggeriene og andre øl relaterte aktiviteter i distriktet. Det er også et mål å lage en oversikt over gode serveringsteder i distriktet, men vi får ta dette litt etter hvert. Uansett så vil tips og tilbakemeldinger mottas med stor takk, jo flinkere dere er til å tipse jo bedre blir vi.

Gunnar, Odd Tom og Erik representerer den gamle garde og har vært litt mer enn snittet interessert i øl siden vi var gamle nok til å drikke øl en gang i forrige årtusen, dvs. lenge før begrep som craft beer/ håndverksøl var et etablert begrep. Men det var noe som het hjemmebrygging og selv om det ikke var så avansert eller god tilgang på råvarer så har vi hatt våre forsøk. Men vi fant raskt ut at vi likte bedre å jakte rundt og smake så mye forskjellig øl som det er mulig å komme over, fremfor å lage ølet selv. Vi var alle engasjert i Venner av Nøgne Ø siden oppstarten i 2002 hvor Erik fortsatt har en rolle som en av administratorene for FB gruppen.

Kjetil og Phuc representerer den yngre garde hvor Kjetil både jobber på Gulating og Bakgården Både & mens Phuc med bachelorgrad i IT kommunikasjon er vår soleklare web ansvarlige og i praksis vår redningsmann for at vi fikk en plattform hvor vi kan publisere våre skriblerier.

Alle sammen har vi til felles at vi er nysgjerrige på smak og liker like godt å følge med på nye trender som å gjøre dypdykk i historien. Vår teori er at det finnes både godt og dårlig innen alle stiler og des mer man smaker av en stil jo mer lærer man den og kjenne slik at man skal være bedre rustet til å gjenkjenne kvaliteten på stilen premisser. Men stiler er ikke alt og mange øl lar seg heller ikke plassere innenfor en bestemt stil så det aller viktigste er å ikke kjøre seg fast, men å smake med et åpent sinn. Bare bryggeriene her i Agder representerer øl i så mange retninger, både historisk og innovativt at det ville vært en stor synd om vi som bor her ikke gir oss selv en anledning til å gjøre seg kjent med dem.