Tap Takeover på Patricks med Haandbryggeriet

Fra venstre Halil Mullaliu (Patricks Pub), Lorenzo Bandinelli (Brygger ved Haandbryggeriet)
og Rune Ottersen (Selger ved Haandbryggeriet).
Foto: Eddy Sandø.

Haandbryggeriet hadde tatt turen til Kristiansand til en Tap Takeover på Patricks lørdag 4. juni.

Av Yngvar Ørebek

Været la nok en liten demper på fremmøtet på lørdagens tap takeover på Patricks Pub. Det kom likevel en gjeng ølinteresserte som tok turen inn fra finværet for å hilse på representantene fra Haandbryggeriet, og kose seg med litt øl.

I tillegg dukket bryggerne fra brygghuset, Thor Greibesland og Frank Nygård opp. Tidligere på dagen hadde de brygget en NEIPA sammen med Lorenzo Bandinelli (brygger) og Rune Ottersen (selger) fra Haandbryggeriet, en frisk, klassisk NEIPA med Mosaic, Citra og Simcoe-humle, hvis ikke jeg husker helt feil. Det er bare å glede seg til denne kommer på kran.

Fra venstre Thor Greibesland, Lorenzo Bandinelli, Rune Ottersen og Frank Nygård.
Thor og Frank er bryggere ved Brygghuset.
Foto: Yngvar Ørebek

Haandbryggeriet hadde med seg hele åtte øl til Kristiansand, fra Pils via frukt-surøl til Imperial Porter.

A Smashing Pilsner er en tysk-inspirert pils basert på samarbeid med vinner av NM i hjemmebrygging 2020, Jørgen Olsen. Den som var med til Kristiansand var versjon to med Mittelfrüh humle, mens førsteutgaven var med Perle. En frisk og fruktig sak som også har tydelig maltpreg.

Storweiss er en hveteøl av den syd-tyske typen, der gjæren gjerne gir aromaer av banan, nellik og hvete. Kombiner det med fin maltsmak og du har en ypperlig tørsteslukker.

Hop Tweak 7,5 er en kraftig NEIPA brygget sammen med den profilerte hjemmebryggeren Espen Westum, kjent for å bruke mye humle i sine øl. Her er det Chinook- og Simcoe-beholdningen til Haandbryggeriet det har gått hardt ut over. Farlig lettdrikkelig øl på 8 %.

Kittens, Puppies & Hops er en Double IPA på 8 %, tørrhumlet to ganger. Forfriskende, fruktig og med nok maltkropp til at det ikke bare blir ei tynn humlesuppe. Forholdsvis moderat bitterhet, så den føles lettdrikkelig.

Fra venstre Geir Okkenhaug Jerstad og Gunnar Frydenlund.
Foto: Yngvar Ørebek

Sure Thing! er en Stout der bryggeriet har ønsket å lage en lettdrikkelig og ikke for tung øl, som allikevel har smakselementene man gjerne finner i Imperial Stout. Her er det i tillegg tilsatt kaffe, hasselnøtt og kokos etter bryggingen, for virkelig å booste smak.

Akevitt Porter var det kraftigste ølet som dukket opp, på hele 10,1 %. Dette er en Imperial Porter som har fått godgjøre seg på eikefat tidligere brukt til akevitt, og bærer selvfølgelig preg av dette. En del alkohol i nesen, men på en god måte, og selvfølgelig masse smak fra den mørke malten. Overraskende rund og fin.

Summer Bliss er en surøl tilsatt masse frukt og tørrhumlet med Vic Secret. Tropisk frukt, med pasjonsfrukt i førersetet, noe sitron og appelsin, og en veldig lett maltsmak.

Haandbakk er så vidt jeg kan huske Norges første kommersielt tilgjengelige surøl (i moderne tid), og et meget fint eksemplar av typen Oud Bruin. 6,7 %. Det er et øl med masse aroma og smak, med tørkede frukter, bær, syre, hint av eik og eddik, helt klart et øl kjennere vil sette pris på. Men selvfølgelig også andre, for eksempel vinelskere.

Fra venstre Lorenzo Bandinelli, Halil Mullaliu og Rune Ottersen.
Foto: Yngvar Ørebek

I tillegg var vi så heldig å få en liten smak av en ny øl som kommer på polet senere, 3040 TIPA. 3040 er postnummeret der Haand holder til, TIPA står for Triple India Pale Ale, og ølet holder 10 %. Her er det bare å glede seg. Selv om det er sterkt er det forholdsvis lett i kroppen, og alkoholen er ikke fremtredende. Mye fruktighet, og generelt sett veldig bra balanse.

Halil kunne også by på svært fordelaktige priser, både på øl, burgertallerken og snackskurv, og tipset oss om at neste tap takeover kommer tidlig i høst, da med Lervig fra Stavanger.