Central Bybryggeri i Tap Takeover – Tok over kranene på Patricks

Etter en LANG pandemi er det gledelig å se at konseptet «TAP TAKEOVER» igjen har gjenoppstått. Central Bybryggeri tok over kranene på Patricks i Kristiansand torsdag 17. mars noen timer slik at de som ønsket å smake og lære litt fikk oppfylt begge deler. Bryggeriet har mye spennende å tilby. Vi legger Covid-19 bak oss og ser fram til normaliserte tider og gode øl.

Fra bryggeriet kom Davis Mucenieks og han hadde med seg blant annet fire typer øl og tre typer cidere.

Liste over kveldens utvalg fra Central Bybryggeri

Selv om arrangementet ble holdt på selveste St. Patricks Day ble det gjennomført en vellykket tap takeover uten å bli forstyrret av irske folketoner. Mange av de fremmøtte benyttet anledningen til å spise en bedre pub middag, da arrangementet startet kl.1700 denne torsdagen

Fra Central Bybryggeri i Flekkefjord kom Davis Mucenieks og snakket om både øl og cider.

Ølentusiast og grunnlegger av blant annet «Brygg i Agder» og «Venner av Nøgne Ø» Erik Dahl lot seg fascinere av Central Bybryggeri sin «Blitzkriek» på 7,5 % ABV.

Det var stor interesse for de enkelte typene av øl og cider. Davis Mucenieks fikk ikke mange pausene under arrangementet. Brygging, øl og cider ble heftig diskutert.

De fire øltypene, Fruited Sour, IPA, Imperial Brown Ale og Imperial Stout ble servert fra fat, mens ciderne Eplekjekk, Gullspir, Epleslang, samt Blitzkriek ble servert i flaske.

Litt om bryggeriet

Central Bybryggeri ble stiftet av tre ildsjeler som åpnet dørene til sitt lille bryggeri med tilhørende skjenkested midt i Flekkefjord sentrum sommeren 2018. Ølet falt i smak hos lokalbefolkningen og med en aktiv pub som arrangerer quiz, musikkbingo, konserter, fotballkro og andre aktiviteter i tillegg til ølbrygging fant de tre grunderende snart ut at bryggeriet var for lite til å drive effektivt. Alle tre hadde andre fulltidsjobber og bryggeriet ble drevet som et sideprosjekt, derfor sto valget mellom å legge ned eller ekspandere med større lokale og større bryggeri så det ville være rom for å ansette flere folk i fast stilling.

Valget falt heldigvis på det siste alternativet og snart gikk de i gang med et stort dugnadsprosjekt i en leid industrihall på 200 kvadratmeter i utkanten av byen. Med bakgrunn fra byggetekniske fag og automasjon var det mye de kunne gjøre selv og det trengtes da oppskaleringen av bryggeriet alene kom på en million kroner.

Men det viste seg snart at utfordringene sto i kø, ståltanker og bryggeutstyr ble først stående fast i Suezkanalen og så kom pandemien med påfølgende Lockdown. Men i september 2021 sto det nye lokalet klart med nytt bryggeri med en kapasitet på 10.000 liter i måneden ved fullt trykk, ny pub og senere også et lite ølutsalg for de alkoholsvake ølene.

Bryggeriet er ikke redd for å utfordre og har vært innom en rekke ølstiler fra surøl med frukttilsetning, via mer tradisjonelle pils til Barley Wine og Imperial Stout med to-sifferet alkoholprosent. Det har også vært noen samarbeidsprosjekter inkludert Ucentral, en Imperial Brown Ale med kveik sammen med Bygland Bryggeri og Black Debbath Pils! som er en mørk lager laget i samarbeid med bandet Black Debbath. For kort tid siden ble det også lansert noen cidere hvor det først ble benyttet epler fra Hardanger, men nå brukes mer lokale epler fra Grimstad, Kristiansand og Lund i Rogaland. Det nyeste prosjektet fra bryggeriet er fatlagret øl hvor Oude Kriek Cuvée og en Barrel Aged Saison (villgjær) er de første ølene ute. En av de første smaksprøvene på Krieken kunne testes ut på Patricks 17. mars under tap takeover.

Fikk du ikke med deg denne artige kvelden på Patricks, så vil flere øl fra Central være tilgjengelig her fremover. I tillegg finner man flere øl fra Central på menyen til Håndverkeren. Vaktbua på Odderøya har også tatt inn øl fra Central Bybryggeri.

Patricks kan opplyse at det senere i vår igjen legges opp til en TAP TAKEOVER hvor et nytt bryggeri kommer til puben og tar over kranene.