Resultat Påske Quiz

Denne var tydeligvis litt vanskelig og det er bra, man skal jo kunne bryne seg litt i påska. Beste resultat var 12 av 15 poeng og vinneren var vår egen Odd Tom Høgstøl. For ordens skyld så presiserer vi at han ikke var involvert i konkurransen på noe som helst vis, men måtte google og lete seg frem på samme vis som alle andre. Vi gratulerer så mye med premien som er levert av Gulating Brennåsen.

Fasit:

 1. En liten nøtt her i første spørsmål, da Qvart serverte Intergalactic Hop Juice i august 2016 som en New England Pale Ale var det ikke mange som kjente til denne stilen så den ble da også feilregistrert både på Ratebeer og Untappd som en American Pale Ale. Men svaret ligger i navnet og selvfølgelig også i beskrivelsen av på Ratebeer hvor man faktisk beskriver hva man lukter og smaker.
 2. Tyttebær fra Nøgne Ø er et av Norges første surøl, den ble brygget sammen med Mikkel Borg Bjerksø (Mikkeller). Den nøyaktige lanseringsdatoen er litt uklar da mange smaksprøver ble servert underveis i løpet av 17 månedene ølet brukte på å gjære og modnes, men 3. mai 2009 ble ølet registrert på Rateber.
 3. St. Niklas heter Kjerlinglands juleøl etter byggmester Niklas Grønning. Ølet er en Quadruppel som etter sigende har sin opprinnelse fra La Trappe, Nederland og referansen er julenisen i Nederland som kalles for Saint-Nicolaas. Mange vil nok også regne Belgia som synonymt med ølstilen Quadruppel så det vil vi også godta da de har den samme julenissen her.
 4. Gofa er juleølet fra Bygland bryggeri og betyr bestafar på Setersdals dialekt.
 5. Drum Brew med Gulrot Gose også kjent under navnet Drum Sur Snømann Gulrot Gose.
 6. Direktørens Skau Øl
 7. Nøgne Ø Marooned, i vårt intervju med Edvard kan man lese følgende: ‘Marooned betyr å bli etterlatt på en øde øy som straff. Noen husker kanskje begrepet fra Pirates of Caribbean.’ https://www.youtube.com/watch?v=CTDPZCP4QCQ
 8. B20 Brewpub
 9. Store og Lille Torungen
 10. Havets øl fra Lindesnes
 11. Lillesand Hotel Norge
 12. Homborsund Bryggeri (Food Asylum Sushi Ale)
 13. To Øl fra København
 14. Vesterveien 138 utenfor Arendal eller eventuelt bare Kokkeplassen på Hisøya er godtatte svar.
 15. Dragur Bryggeri (brygget hos 7 Fjell, Berentsen, Qvart, Arendals og Færder)