Påske Quiz

Påsken er tiden for quiz og Brygg i Agder har laget sin egen versjon med spørsmål fra ølkulturen i Agder fylket. Mulig noen finner spørsmålene litt nerdete, men ved å gjøre et par søk i en av de kjente øl rate-databasene samt kikke litt gjennom bloggen vår så skal du finne alle svarene.

Send svarene til bryggiagder@gmail.com innen 14. april. Vi trekker en vinner blant de som har flest riktige svar. Premien er en liten forundringspakke levert av Gulating Brennåsen. Det er kun lov å sende inn en gang og premien må hentes hos Gulating Brennåsen. Lykke til!

 1. Et av Norges første kommersielle øl i NEIPA stilen ble brygget av Qvart. Hva var navnet og hvilket år ble den lansert?
 2. Et av Norges første kommersielle surøl ble lansert i 2009 og brygget sammen med en kjent utenlandsk nomadebrygger, hva het det?  
 3. Kjerlingland sitt juleøl har et navn med referanse til byggmesteren, men det er også en referanse her til noe som har med juletradisjonen til det landet som ølstilen stammer fra. Hva handler denne referansen om?
 4. Gofa er navnet på et øl, men hva betyr dette dialekt ordet?
 5. Hvilket bryggeri lanserte en Gose tilsatt gulerøtter i 2019?
 6. Hvilket øl fra Hunsfos Bryggeri inneholder blant annet ferske skudd av gran, einer og furu?
 7. Hvilket øl er et gammelt sjømannsuttrykk og hvor man finner en aldri så liten referanse fra en kjent scene i Pirates of Caribbean?
 8. Hva heter brewpuben som ligger i Sirdal?
 9. Hva er navnet på de to fyrtårna som viser vei inn til Arendal fra Skagerrak?
 10. Hvilket øl brygges med store mengder rødalge (Dulse/Søl)?
 11. Hvilket Hotell på Sørlandet har et eget lite bryggerianlegg for øl til sine gjester?
 12. Hvem brygget et øl i samarbeid med Food Asylum i Kristiansand?
 13. Under juleølfestivalen 2019 på Håndverkeren var også et dansk bryggeri representert, hvilket?
 14. ‘Hjemme hos Wenche’ er en litt mindre kjent restaurant med mange lokale ølskatter i kjelleren. Hvor ligger dette stedet?
 15. Gulating har også et eget ølmerke hvor forskjellige bryggerier har laget øl spesielt for denne butikk kjeden. Hva er navnet?