De Tvende med mini smaking på Patricks

Torsdag 27. februar kunne Eddy Sandø på vegne av Patricks invitere til en liten eksklusiv ølsmaking med De Tvende. Vi forsto at dette var en slags test av et nytt konsept for Patricks som vi håper å se flere av i fremtiden. Konseptet er enkelt og greit at man inviterer en liten gruppe ølentusiaster til å sette seg sammen rundt et bord med en representant fra et bryggeri for å smake på noen øl til en burger. Man får høre litt om bakgrunnen til de forskjellige ølene og de som måtte ha noen spørsmål har da anledning til stille dem over bordet direkte til bryggeren. Det hele blir veldig uformelt og intimt hvor det meste tas på sparket og formes av de som er til stede.

Denne torsdagen var det altså Shalg Andrew Petteresen fra De Tvende som hadde plukket med seg tre øl som i alle fall var nye for undertegnede. Første øl med det lange navnet ‘’I never wanted to be your weekend lover’’ var en Berliner Weisse på 5,5% med boysenbær. Navnet spiller på en låt av Prince og fargen er naturligvis ‘purple’. Ølet er frisk og fruktig uten overdrevet fruktighet med en relativt mild syrlighet og befriende fritt for yoghurt smaken som ofte øl i denne stilen får. Her kunne Shalg forklare at det ikke er benyttet yoghurt kultur, men faktisk tilsatt to flasker geuze i tanken for å oppnå ønsket resultat.

Andre øl var Tripel Noir på 9%, som er en mørk trippel brygget i samarbeid med Kjetil Jikiun fra Solo Beer. En mørk trippel er jo ikke så veldig vanlig og diskusjonen kom da også inn på hva er det som gjør en tripel til en tripel og hva skiller så denne fra en Belgisk stout. Vi tar ikke alle detaljene her, men en slags konklusjon endte med at gjæren og gjæringstemperaturen gjør en forskjell her. Uansett så er det en fin og rundt øl med mildt røstet mørk malt, preg av mørk sjokolade og litt kaffe, samt et hint av lett pepperpreget gjær og estere. Alkoholen er farlig godt kamuflert.

Siste øl, Deux Ex Nihilo er en imperial kaffe stout på 13,5 % og kveldens definitive høydepunkt for min del. Kraftig og tydelig i smaksbildet, men samtidig fantastisk velkomponert og balansert. God kaffesmak og en lang smakfull ettersmak som følges opp av en behagelig, nesten vinøs alkoholvarme. Tankene går selvfølgelig mot Dark Horizon serien når man smaker en så perfekt imperial stout.

Vi takker Shalg, Patricks, Eddy og alle de øvrige deltagerne for en hyggelig kveld med gode øl i godt selskap.