Christmas Beer Battle 2019

Tirsdag 19. november kunne 49 glade deltagere ønskes velkommen til «Christmas Beer Battle» på Håndverkeren. Hunsfos Bryggeri representert ved Alfred Tambini Berntsen og Qvart Ølkompani representert ved Tellef Dannevig og Lars Amundsen utfordret hverandre til en juleinspirert og uformell «Beer Battle» konkurranse.

Venter i spenning på Christmas Beer Battle

Håndverkeren hadde for anledningen laget en spesialkomponert og juleinspirert 3-retters meny, mens bryggeriene satt hver sin juleøl til hver av de tre rettene. Erik Wikstøl ønsket både gjester og bryggere velkommen hvor hovedfokus gikk ut på å finne den juleølen som passet best til den enkelte retten.

Erik Wikstøl hos Håndverkeren ønsker velkommen til Christmas Beer Battle

Juleølene ble servert som «blindtest», hvor det ene fikk navnet «A» og det andre «B». Etter at den enkelte retten var spist og matchet med de to juleølene fra hvert bryggeri, kunne gjestene stemme ved å legge bokstaven til det foretrukne ølet i ei bøtte. Deretter presenterte bryggeriene juleølene som gjestene nettopp hadde fått servert. Selve resultatet av stemmene fikk ingen vite før etter at alle de tre rettene var servert.

FORRETT: Som forrett ble det servert et ferskt, hjemmebakt frukt- og nøttebrød påsmurt seterrømme laget på pepperrot og blåmuggost. Brødet var toppet med fenalår, syltet eple og ølkaramelliserte valnøtter. Til forretten fikk vi «Hunsfos Direktørens Skau Øl» og «Qvart White Christmas» i glassene.

«Hunsfos Direktørens Skau Øl» og «Qvart White Christmas» ble servert til forretten

HOVEDRETT: Confit av andelår var kveldens hovedrett. Låret ble servert med sautert rødkål tilsmakt eple og rosiner med saus lagt på vin fra Madeira. Dette ble servert sammen med danske småpoteter á par. Til hovedretten ble «Hunsfos Julewit» og «Qvart Julekvelden På Kjerringa» skjenket i glassene.

«Hunsfos Julewit» og «Qvart Julekvelden På Kjerringa» fulgte hovedretten

DESSERT: For å unngå den tradisjonelle risgrøten var desserten en ostekake med riskrem på kjeksbunn. Denne ble servert i glass og hadde et jordbærlokk av ferske jordbær. «Hunsfos Direktørens Jul» og «Qvart/Ego Carolinas Hot Chocolate» fulgte desserten.

«Hunsfos Direktørens Jul» og «Qvart/Ego Carolinas Hot Chocolate» til dessert

Resultatene ble som følger:

Forrett: Hunsfos-Qvart: 26-17
Hovedrett: Hunsfos-Qvart: 30-13
Dessert: Hunsfos-Qvart: 21-22

Hunsfos Bryggeri vinner «Christmas Beer Battle» med stillingen 2-1.

Vi gratulerer venndølene med seieren, og håper å møte dem igjen i andre hyggelige tilstelninger. Som vanlig en stor takk til Håndverkeren og Erik Wikstøl som lager slike hyggelige arrangementer med god mat og god service relatert til fokus på gode smaker og kombinasjoner med øl og mat.