Juleøl og julemat på Nøgne Ø

Lørdag 19. oktober var det igjen tid for juleølsmaking med julemiddag på Nøgne Ø. Arrangementet som tidlig var fullbooket, åpnet dørene kl.1800 og alle ble tatt imot av markedsansvarlig Tom Young. Som velkomst fikk vi servert en Nøgne Ø Hvit Jul (Spiced Christmas Ale) i Nødning Pub mens daglig leder Sverre Orm Øverland ønsket alle velkommen. I puben var det gjort tilgjengelig en rekke årganger med ulike juleøl fra Nøgne Ø, blant annet God Jul fra de fleste årgangene mellom 2009 og 2019.

Mens vi venter på julematen i Nødning Pub

Selve julemiddagen ble servert i 2 etasje i det nye bryggeriet.

Nøgne Ø hadde rigget til med langbord i det nye bryggeriet
Rolf Tore Knudsen presenterer kveldens meny

Ansvarlig for maten var Rolf Tore Knudsen (Toa). Han er brygger ved Nøgne Ø, opprinnelig utdannet kokk og har tidligere vært blant annet restauranteier. Det ble servert tradisjonell juletallerken bestående av ribbe, pinnekjøtt, julepølse, poteter, rødkål og kålrabistabbe. De to sistnevnte var blitt laget fra bunnen av. Til dessert ble det ikke helt uventet riskrem med rød saus.

Juletallerkene klargjøres
Endelig !!
Finale

Underveis fikk vi servert en rekke øl i en ikke helt tilfeldig rekkefølge. Ølene ble blant annet presentert av salgssjef Tom Sætra-Pedersen:

Nøgne Ø God Jul (Christmas Ale)
Nøgne Ø Rød Jul (Imperial Red Ale)
Nøgne Ø Julefri (Alkokolfritt Juleøl)
Nøgne Ø Svart Jul (Spiced Christmas Ale)
Nøgne Ø Julequad (Belgian Quadrupel)

Kveldens mest velkledde gjeng som deltok på juleølsmaking med julemat hos Nøgne Ø