Ny spesiallansering på +øl polene 13.juni

Torsdag 13. juni er det siste slipp for øl på +pol før sommeren, for Agder sin del vil det si Vinmonopolet i Lillemarkens hvor noen av ølene også vil være tilgjengelig fra polets nettbutikk som da normalt vil kunne bestilles dagen etter fra kl. 10. Slippet denne gangen er ikke så omfattende med bare 21 øl, men fire av disse er fra bryggerier på Agder som er de vi vil konsentrere oss om her.

Fra Qvart kommer Kveikasaurus DIPA (varenummer 11053602) som er en dobbel IPA på 9,5% , 60IBU gjæret med Vossakveik og foret med rikelige mengder Nelson Sauvin, Citra og Mosaic humle. Dette ølet ble nylig testet i forbindelse med VG sin store sommerøl-test og fikk omtalen:

Farge og duft: Strågul og uklar. Dufter av malt, fiken, plomme, pasjonsfrukt og syrlig frukt. Smak: Appelsin og pasjonsfrukt. Et noe funky preg. Vurdering: Et spennende og annerledes øl med høy alkoholstyrke. Veldig godt til mat! Mat: BBQ marinert svineribbe

Ølet kommer i 0,33 liter flaske til 74,90 og det er tatt inn 96 flasker til Lillemarkens. Ikke tilgjengelig fra nettbutikk.

Nøgne ø står for alle de tre andre ølene. Her har vi Mariner Lost At Sea (varenummer 11053901) som er en syrlig brown ale (imperial brown ale vel strengt tatt) på 9%, 30IBU lagret på eikefat i hele 5 år. Blir beskrevet som rik smak med et snerpende preg av kirsebær, bjørnebær, svisker, sjokolade, kaffe og eik. Kommer i 0,75 liters flaske til 230,- og det er tatt inn 24 flasker til Lillemarkens mens nettbutikken har 48 flasker.

Så har vi Bonsun’s Call 2 (varenummer 11053801) som er fatlagret og «blendet» saison på 7%, 25 IBU. Bryggeriet har hatt et øl med samme navn på markedet tidligere (som raskt ble en av mine favoritt sasions) men av fremstillingens natur kan betraktes som et nytt øl da man blander ølet fra forskjellige fat med forskjellige preg fra fatene, årganger og blandingsforhold. Denne versjonen består av øl lagret på franske rødvinsfat med henholdsvis 3,4 og 5 års lagring. Resultatet er et svært komplekst smaksbilde som både er søtt, bittert og syrlig med sitrus frukt, druer, gress, korn og selvfølgelig eikesmak. Kommer i 0,75 liters flaske til 200,- og det er tatt inn 24 flasker til Lillemarkens mens nettbutikken har 48 flasker.

Siste øl er The Northwest Passage, en imperia stout på hele 12,5%, 30IBU. Vi har ikke rukket å smake på denne enda, men leser av omtale at den smaker av mørk malt, mye mørk sjokolade, litt krydret preg og en syrlighet på toppen mens krydderpreget kommer sterkere frem i mot ettersmaken. Kommer i 0,33 liters flaske til 99,90 og det er tatt inn 48 flasker til Lillemarkens mens nettbutikken har 72 flasker.

Da er vi vel noen som møtes i Lillemarkens ett minutt over kl. 10 på torsdag 🙂