Nytt spesialslipp 11. april

For neste spesialslipp den 11.april har vi så langt kun funnet tre øl fra Agder, men det er til gjengjeld ikke akkurat lettvektere. Belgian Triangle, Marooned og The Great Migration kommer alle fra fatlagringsprosjektet til Nøgne Ø og har allerede vært servert i begrenset omfang i forskjellige forbindelser. Men nå har man i alle fall muligheten for å sikre seg noen eksemplarer å ta med hjem dersom man har tilgang til et av spesialpolene for øl, dvs Lillemarkens i Kristiansand.

Belgian Triangle er en Belgisk Quadrupel på 14% som er brygget i samarbeid med Mallaskoski fra Finland og vår nye bryggeri yndling fra Estland, Põhjala. Ølet er tilsatt rosiner og har vært lagret fire måneder på ferske Bourbon fat.

Marooned er en øl av typen flamsk rød på 7%. En stil mange forbinder med Rodenbach Grand Cru og lignende. Ølet har først fått gjære to år på ståltank med lokal villgjær og bakteriekultur, innen det har det fått et ekstra år på rødvinsfat. Dette gir et fint komplekst øl med preg av røde bær, syre, en anelse av rødvin og søtlig malt i fin forening.

The Great Migration er en heftig mørk stout på 12%, 40IBU med krydderpreg som har tilbrakt tid på brukte whisky fat fra Jim Bean, Jack Daniels og Wild Turkey. Et kraftig og komplekst øl for den som setter pris på litt ekstra smak i ølet.