Nøgne Ø med Mild Ale

Det er ikke så ofte man kommer over ølstilen Mild Ale, men frem til 1960 var dette en av de absolutt mest foretrukne ølstillene i UK. Mild kjennetegnes av en balansert smak med tydelig maltprofil. Lettdrikkelig og «sessionable» som de sier i UK. Tradisjonelt fant man denne helst fra Cask da holdbarheten var dårlig og ølet lite egnet for lagring. Ølet passer greit å drikke alene som det er med sin milde smak og lave alkoholprosent, men er også ypperlig i kombinasjon med lette kjøttretter, spekemat og gryteretter.

Andreas Högfeldt ble Norgesmester i hjemmebrygging 2018 med sin «Highland Diet», og som en del av premien ble ølet brygges i stor skala med hans oppskrift på Nøgne Ø. I dette ølet benyttes WLP028 som er en typisk Scotich Ale gjær og beskrives derfor som en Scottish Mild Ale. Ølet er på 4,5% med 22 IBU og det er humletypene Aurora og Magnum som er brukt. Ifølge våre kilder fikk resultatet fra Nøgne en litt mer røstet profil enn det originale vinnerølet, men Andreas skal ha vært godt fornøyd mer resultatet. Ølet lanseres på The George i Moss (Andreas’ hjemby) neste lørdag. Ellers blir den tilgjengelig på fat på utesteder i Oslo og på Sørlandet og på flasker i Gulating og direkte fra bryggeriet.

Vi gratulerer Anders med vinnerølet og ser frem til å smake på resultatet.

Oppdatering: Hele beholdningen med flasker av Highland Diet er solgt til Systembolaget. Den havner derfor ikke hos Gulating allikevel, men det finnes noen få fat hvor noen allerede befinner seg på steder i Oslo.